Skip to content

Marta Carnicero: “Tothom pot aprendre a cuinar bé”

Abril 25, 2010

Marta Carnicero, enginyera industrial i professora de tecnologia que des de ben petita té afició per la cuina. Ha estudiat a l’Escuela de Hostelería Hofmann i també ha fet diversos cursos monogràfics sobre cuina. Des de fa 6 anys publica llibres sobre cuina. El seu últim llibre Festa a la cuina, presentat el darrer 20 d’Abril, va ser tot un èxit.

Marta Carnicero signant llibres el dia de Sant Jordi a Barcelona

Com una jove com tu entra al món de la cuina?
M’agrada des de petita; amb 7 o 8 anys m’agradava ficar-me a la cuina i preparar dolços o pastissos i ja no vaig parar.

Com es passa de la pràctica a la teoria en termes de cuina?
Després que em publiquessin el primer llibre, ara fa 6 anys, l’editorial va començar a fer-me encàrrecs perquè n’escrigués d’altres.

Quants llibres has publicat?

Cinc llibres

Quan vas presentar el teu últim llibre?
Vaig presentar-lo el passat dia 20, just abans de sant Jordi. Va ser un èxit d’afluència de públic, amb més de 170 persones.

Cada cop s’editen més llibres de cuina, això significa que hi ha més interès en cuinar millor?
Vull pensar que sí, que no es tracta només d’una moda.

El cuiner neix o es fa?
Crec que totes dues coses. N’hi ha que neixen, perquè són intuïtius i gaudeixen cuinant. Però també se’n pot aprendre.

Amb el temps ha canviat la forma de cuinar?
Ara no fem coccions tan llargues, ni plats tan energètics com abans. Ni tenim tant de temps per dedicar a la cuina que fa uns anys.

Creus que als joves els interessa aprendre a cuinar i menjar bé o prefereixen el menjar escombraries?
Suposo que hi ha de tot, i que tot depèn de l’educació que es doni als joves. Si se’ls ensenya a menjar bé, segurament acabaran rebutjant el menjar escombraries.

La Thermomix substitueix a la cuina tradicional?
De cap manera! Per mi tan sols representa un complement, que pot estalviar-nos temps a l’hora de cuinar.

Quin és el teu plat preferit?
En tinc molts; entre els meus preferits hi ha la majoria de receptes de cuina japonesa.

Quin de tots els teus plats té més èxit?
Depèn de per qui el prepari. Crec que el secret està en adaptar-se al que l’altre té ganes de menjar.

Quina seria la teva dieta ideal?
Qualsevol que sigui variada i a base d’ingredients de bona qualitat.

Quin és el teu canapè preferit?
M’agraden molt les torradetes amb carn de cranc picada, alvocat i maionesa.

Què opines sobre el menjar mediterrani?
M’agrada.

I sobre la cuina de disseny?
Que és viable, sobretot, en la cuina professional.

Cuina de disseny o cuina casolana?
Totes dues, cadascuna en el seu moment.

El teu últim llibre publicat és Festa a la cuina però creus que la festa està a la cuina o al plat?
No! Crec que podem passar tan bons moments preparant els plats com degustant-los un cop estan fets.

Em podries dir algun plat per a nens que no sigui pasta ni carn arrebossada?
A les meves filles els agrada tota mena de peix. Quan els el preparo en papillota (en un paquet de paper d’alumini tancat, al forn) els encanta descobrir-ne la sorpresa.

Quin plat destacaries perquè el facin els més menuts de la casa?
A les meves petites els agrada molt fer galetes o qualsevol cosa que es pugui pastar amb les mans.

Quin és el teu ingredient secret que fa que els teus plats siguin diferent als de la resta?
Vull pensar que és el fet que penso en aquells que han de menjar els plats i els adapto al seu gust.

Què diferencia a un simple cuiner d’un bon cuiner?
Les ganes de fer-ho bé.

JENNIFER MUR ESPINOSA

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: