Skip to content

Olor de paper

Març 11, 2010

Canviarà l'e-book el futur?

Ja fa gairebé trenta anys des de que es va idear i es va iniciar el projecte Gutenberg, un recull de clàssics de la literatura i obres de referència en versió electrònica. En aquest temps el concepte d’e-book ha anat evolucionant fins el que podem tenir entre mans avui dia, dispositius amb, fins i tot, tinta electrònica, que simula l’efecte de la tinta al paper(absència d’il·luminació pròpia i alt contrast) i bateries de molt baix consum.

Què passarà amb els llibres de tota la vida? Encara que possiblement el lector assidu prefereixi el format de llibre clàssic, les avantatges i la comoditat dels e-books posen en una difícil situació de competència als llibres de tota la vida.

De totes maneres el component fetitxista d’alguns lectors, que desitgen tenir el llibre entre les mans i tocar les seves pàgines, estranyament permetrà que aquest segment s’endinsi en el món dels e-books. Els col·leccionistes que ocupen el seu espai vital amb estanteries i més estanteries de llibres que estimen com si fossin fills seus, seran també complicats de convèncer, encara que l’estalvi espacial és una de les avantatges més clares que l’e-book presenta.

Per suposat hi han llibres en format clàssic que mai seran equiparables al seu format e-book. Els llibres d’art, de pintura o fotografia, en són un clar exemple, o es que no estem farts de veure imatges en pantalles que no podem tocar, sentir ni olorar?

M.C. Escher, un dels artistes més controvertits del segle XX.

ADRIÀ GARCIA SARMIENTO

Anuncis
One Comment leave one →
  1. Roger P. permalink
    Març 11, 2010 1:36 pm

    L’e-book destrossarà els llibres clàssics. És el futur, i cap freak podrà parar la seva evolució.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: