Skip to content

“Karl Marx, Patti Smith i Bruce Lee eren les meves icones”

Març 11, 2010

Vicenç Pagès és un conegut escriptor contemporani que va néixer l’any 1963 a Figueres.
L’any 1990 va començar la seva carrera com autor amb el llibre Cercles d’infinites combinacions (ed. Empúries). Des de que comença escrivint al 1990 no ha parat de publicar llibres. Al 1991 publica Grandeses i misèries dels premis literaris (Llibres de l’Índex), al 1995 El món d’Horaci (la seva novel·la més ambiciosa), al 1997 Carta a la reina d’Anglaterra, al 1998 Un tramvia anomenat text, Em companyia de l’altre al 1999, La felicitat no és completa al 2003, El poeta i altres contes al 2005, al 2006 De Robinson Crusoe a Peter Pan. Un cànon de literatura juvenil i al 2009,Els jugadors de whist que està tenin un èxit descomunal. De moment porta uns 10 llibres escrits i avui en la conferencia ens parlarà sobre les transformacions de l’imaginari. De Peter Pan a Michael Jackson.

– Com va sortir la idea de les transformacions en l’imaginari?

Cada any es fa sobre un tema concret. Aquest any tractem els joves. I volíem parlar sobre les icones de la joventut. De les passades i les actuals, per això la conferència constara de 5 persones de generacions diferents.

– Per què Peter Pan i Michael Jackson?

Peter Pan és un icona que tothom sap qui és, que s’han fet pel·lícules, cançons… Representa més aviat un icona tradicional, durant el segle XX els nens estaven més familiaritzats i Michael Jackson és una icona més actual  i és una persona real que no vol créixer. Són dos icones que la gent coneix però que són diferents ja que un és literari i l’altre és una persona, per tant Peter Pan pot ser sempre jove, però una Michael Jackson, no, siempre seguirà creixent.

– Exemples com Lady Gaga i Hannah Montana són tot un referent pels joves. Com els afecta això?

Són referents . Aquests icones es van generant constantment i ara és el que volem saber, que representan pels joves.

– La teva inspiració, déu sortir majoritàriament de les pel·lícules, com per exemple passa al teu llibre Un tramvia anomenat text, que fa referència a Un tramvia anomenat desig?

Clar, perquè si no seria una mica absurd limitar la inspiració. De fet Un tramvia anomenat desig primer va ser una obra de teatre i després una pel·lícula. Tot el que són novel·les,guions, pel·lícules, videoclips… intenten explicar una història i estan relacionades entre elles. És difícil no trobar un escriptor que no li agradin les pel·lícules.

– El teu nou llibre els Jugadors de Whist està tenint molt d’èxit. Em podries explicar, quin és l’argument?

És la història d’un home que la seva filla es casa, això és un drama pels pares perquè sempre es casen amb algú que el pare no li agrada. Gran part del llibre és això, el casament. I també hi ha una història que és quan el pare tenia 13 anys que passa al 77 i una altre que passa al 2007 i durant aquests 30 anys vas veien com creix el personatge.

– Tens pensat escriure algun llibre més en el futur?

Vull escriure més llibres, però de moment no. Aquest últim llibre m’ha esgotat molt, l’he estat escrivint durant anys.

– Per la diada de Sant Jordi, creus que t’asseuràs al carrer per firmar llibre?

No crec que m’assegui a firmar llibres però si que miraré si està el meu llibre Sant Jordi  és la clau. El llibre va sortir al setembre, si ha aguantat octubre, novembre, desembre, gener, febrer i març ara espero que aguanti fins a Sant Jordi.

– Traduiràs el teu últim llibre?

Si, en principi ara s’està traduint. Qui ho tradueix és una noia de Barcelona que és mig argentina. El penúltim ja el van traduir al castellà.

– Quines eren les teves icones durant de la teva joventut?

Més aviat hauria de ser quins pòsters tenia penjats en la meva habitació. Doncs durant l’època dels 70 tenia Patti Smith, Bruce Lee que segueix sent un icona, Karl Marx que ara ja no està tant de moda però el “Che” seria l’icona de moda que s’assemblaria més a ell i per últim un motorista que ara no recordo com es diu. I més dels 70′, la pel·lícula El cartero siempre llama dos veces i París, Texas.

JÚLIA VALLS TORREJÓN

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: