Skip to content

“El millor que fem és imaginar”

Març 11, 2010

El Gener del 2006 es va fundar una empresa que tenia i té com a eina la imaginació. La ment humana, la inspiració i els seus potencials formen la essència de Kotoc. Cinc persones i un mateix eslògan que els engloba i els defineix: creativitat i producció. Freddy Córdoba, director de l’estudi Kotoc i David Diéguez, el productor, han estat convidats a les Jornades Blanquerna per ensenyar-nos la seva realitat diària.

Kotoc treballa directament amb el client. No hi ha intermediaris, no hi ha filtres. Tot i així la idea bàsica que tenen és produir les seves pròpies produccions. Però per fer-ho, per dur a terme aquest somni, necessiten uns recursos financers. El mitjà per tal d’aconseguir-los és divideixen en dos línees de negoci: les terceres persones com poden ser les cadenes de televisió i el fruit de les seves pròpies produccions.

Porten quatre anys al mercat i estan ben posicionats. Normalment pensen per a TVC, Cuatro, LaSexta, Filmax… i gràcies a un dels seus propis projectes, gràcies a ells, compten amb una nominació als Goya com a millor curtmetratge d’animació. Ara l’objectiu del 2010 és obrir portes cap en fora, fer-se a conèixer més enllà del que fins ara han pogut arribar, que ja és molt.

La clau de tot això és tenir el control de qualsevol tipus de propòsit, des de el principi fins al final. La lluita d’ells és la lluita contra el sistema típic que fins ara establien les cadenes o productores pel seguiment dels projectes. És a dir, la cadena diu que vol, com ho vol, contracte coproductores i aquestes contacten a unes altres. Es forma un equip però dispers. Kotoc en canvi no funciona així. Quans els truquen per una nova idea ells ja avisen que faran el que a ells els hi sembli bé. El projecte està només a les seves mans  i si han de contractar algú altre, ells ho fan directament. Kotoc és el que mana, però seguint el designi del client.

Per tal que el seu eslògan de creativitat i producció esdevingui una obra d’art busquen gent amb un potencial artístic, aleshores es quan els hi ensenyen la part tècnica. En canvi hi ha persones que tenen un gran potencial tècnic i han d’aprendre a deixar anar la imaginació. L’artista es forma amb la realitat i amb la màquina, estableix un feedback amb l’art i la tecnologia.

L’origen de Kotoc, no tenia un fort potencial tecnològic. Les ments de David, Rubén, Vanessa, Roger i Freddy són unes ments fresques. Doncs, un dia pensen en un target, i demà hauran de pensar diferent. Es desenvolupen pensant en el seu públic i sempre en diferents àmbits per poder créixer. És superar o com a mínim igualar les expectatives i més ara que la gent, tant petits, joves com grans, tenen una gran cultura visual.

Projectes realitzats per Kotoc

Els seus projectes es basen en el ritme i la realització. Tant la música com la imatge, juguen un paper molt important en la peça. Segons Freddy tot és important, tot té un sentit, tu pots anar als màxims, però no vol dir que ho hagis fet tot. Un gran avantatge que té Kotoc és el saber dominar el 3D. En altres àmbits has d’esperar per tenir els mitjans, en canvi amb el 3D un està sempre disposat a practicar.

Kotoc busca la varietat i la innovació en la imatge de síntesi. Darrera de cada projecte hi ha una idea, una argumentació de perquè les coses són com són. No són uns frikis que els hi agraden les espases làsers. Bé, d’acord, els hi agraden. Però van més enllà, utilitzant el cap i les mans per fer de tot allò que els proposen una obra que porta el segell de Kotoc, l’essència de cinc persones passant-ho bé.

ANNA VILA VILAJOSANA

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: