Skip to content

“Som sobretot una cultura”

Març 11, 2010

El conseller Joan Manuel Tresserras i el degà de la Facultat Miquel Tresserras

Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya  ha pronunciat en el marc de les XV Jornades de Comunicació Blanquerna la conferència La cultura mediàtica dels joves: la política de la Generalitat, on s’ha parlat del problema  de la cultura mediàtica que té la societat jove del nostre país. També s’ha fet esment de les noves propostes i projectes que es volen potenciar, especialment des dels joves, dins de la conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació.

En un acte celebrat a l’aula  201 i  presentat  per Miquel Tresserras, degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna, el qual ha destacat la seva figura amb gran experiència i capacitat de gestió en aspectes culturals.

S’han tractat diferents aspectes, tot començant per la reivindicació de la política en relació amb els mitjans de comunicació, on s’ha fet referència a que els joves han de prendre consciència que la informació és necessària, però no suficient, ja que per tenir un bon coneixement en la societat de la informació hi ha d’haver una abundància que qualifiqui tot el seu metabolisme; i no només s’ha demanar un bon coneixement a l’hora de donar-la.

Un altre aspecte tractat ha estat la importància de la comunicació a l’hora de la formació dels joves. Joan Manuel Tresserras ha afirmat que l’etapa universitària conforma part de la professionalització on la gent i la comunicació tenen la necessitat de pensar, ja que els anys que s’està en un espai universitari surten possibilitats de construir nous  indrets de llibertat.

El conseller de cultura i mitjans de comunicació Joan Manuel Tresserras

A partir de la importància que transmet la comunicació als joves, el propi conseller s’ha referit que existeixen actituds responsables i irresponsables, que fan que tota la formació cultural i educativa dins de la comunicació existeixin un seguit de dietes que s’efectuïn dins de la conselleria.

Pel que fa a les dietes culturals  responsables, s’ha apuntat que des de la conselleria s’han començat a fer campanyes per aconseguir un foment més rentable en la cultura, com ho demostra l’aparició de l’e-book, on la lectura es transmet a partir dels suports multimèdia. El conseller Tresserras ha afirmat que aquestes campanyes s’engeguen perquè hi ha generacions joves que han perdut l’hàbit de lectura i mitjançant l’ús de les noves tecnologies es vol recuperar la passió per llegir en  aquestes comunitats. Tot i així ha deixat ben clar que els nous suports en que la lectura s’instaura no són tecnologies de substitució, sinó gèneres complementaris.

També ha explicat que els mitjans de comunicació demanen un temps per a la informació. Tot i així ha fet la distinció del que és el rigor i l’entreteniment, tot dient que hi ha gent que s’entreté donant informació i d’altres que ho generen rigorosament. Quant aquest problema, des del govern s’apuntat que no hi ha satisfacció de l’empresa periodística sense esforç, ja que a vegades la política té un descrèdit profund que va lligat també al món de comunicació.

Des d’aquest punt Joan Manuel Tresserras ha dit que la responsabilitat de controlar possibles falsedats i manipulacions dels mitjans de comunicació és objectiu del sistema polític, però també una part la tenen els propis mitjans de comunicació.

Per últim el propi conseller, des d’un punt de vista conservador, ha explicat les diferents finalitats i objectius de la conselleria, tot afirmant que la cultura no és gratuïta, ja que és feina i tothom té dret a rebre remuneració.

DAVID PRATS JIMÉNEZ

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: