Skip to content

Peter Pan crea escola

Març 10, 2010
Per presentar les icones de les diferents generacions tenim 5 presentadors de generacions diverses.
Marc Roig dels anys 60′, Eloy Fernández dels 70′, Albert Soler dels 80′ i Marta Herrero dels 90′ i el moderador, Vicenç Pagès, que també és dels anys 60′.
El títol del tema utilitza dos icones referents Peter Pan i Michael Jackson. Aquests dos icones tenen en comú el fet de no voler  créixer. I la diferència és que Peter Pan és un personatge literari fictici utilitzat en pel·lícules, llibres i música, i l’altre és una persona real que a part de negar-se a créixer també es nega a acceptar la seva identitat.
En l’època dels 60′ els joves de 18 a 20 anys volien créixer per poder marxar i casar-se, per ells això era un símbol de llibertat. Ara però aquesta idea ha canviat, tothom vol ser jove sembla com si ser jove s’imposés davant de tot. Per exemple els nens de 2 anys els vesteixen amb texans i fins i tot la gent gran també porta pantalons texans.
Ser jove representa el punt mig, i tot i que hi ha responsabilitats són les justes, això també crea una certa llibertat.
En l’època dels 60′ els icones trenquen els esquemes, creen un shock a partir de sèries, pel·lícules, la literatura…  En les següents dècades aquest fet no ha tornat a passar. Però si que s’han reproduït casos semblants.
Cap a finals dels 70′ apareix la pel·lícula Saturday Night Fever (Fiebre del Sábado Noche) i una de les escenes que més marca és quan entrem a l’habitació de Toni Manero (John Travolta), l’habitació està plegada de pòsters d’icones com Bruce Lee, Rocky, Farra Fawcett i Al Pacino. Aquesta escena ensenya que hi ha icones que perduren després de la seva època. Kurt Cobain és un d’aquests icones, però el seu cas és més  perquè va morir, d’això s’anmena l’icona tràqic, un icona que mor jove per les raons que sigui en el seu punt més àlgid.
Ara a l’any 2010 els famosos es creen personatges d’ells mateixos perquè saben que així es convertiran ens icones i si moren, seran icones tràgiques.
JÚLIA VALLS TORREJÓN
Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: