Skip to content

“Aquest any volem apostar fort pel video”

Març 10, 2010

Parlem amb Andrea Garí, directora de comptes de Tuenti, un dels llocs web més visitats de la xarxa a l’estat. Aquesta xarxa social s’ha fet sobretot popular entre els joves.

– Molts defineixen Tuenti com el Facebook espanyol. Com neix Tuenti?

Tuenti neix al 2006 com un projecte promogut per 4 amics especialitzats en diferents camps com Relacions Públiques o Ciències Polítiques. Tres d’ells són espanyols i un és americà. Van decidir exportar la idea de Facebook adaptat per a Espanya, però afegint-li un aire més privat i una xarxa més propera. Això es demostra amb el sistema d’invitacions per poder ser membre de Tuenti.

Les xarxes socials s’han convertit en un nou medi de comunicació. Són les plataformes socials el futur d’internet?

Pot ser. A internet hi han dos tipus de plataformes: Les de comunicació (diari informatiu) i les socials. A les xarxes socials s’afegeixen una sèrie d’usuaris que mantenen afinitat entre si dins d’aquesta plataforma. Aquest usuaris interactuen poden conviure integrant a la plataforma d’altres formats com vídeo o fotografies. Per aquest motiu pensem que el futur seria una integració entre les plataformes socials i les de comunicació.

– Sembla clar que les xarxes socials són un mercat atractiu per a totes aquelles empreses que es volen publicitar. Podem pensar que aquesta publicitat és efectiva per la quantitat de persones que poden veure-la. Però realment és tant efectiva com sembla?

Les xarxes socials no són concebudes pel tràfic de gent i aprofitar-se d’això amb la publicitat, sinó per la conversa i interacció entre els usuaris. Com un mitjà que pot generar contingut.

– ¿El fet que la publicitat no funcioni a les xarxes socials poden ocasionar un problema seriós en el camp econòmic d’aquestes?

De moment això no entra al cap de qui porta aquest projecte. Tuenti és un projecte jove amb només quatre anys de vida. Facebook en té cinc. Aquesta panoràmica de novetat del medi ens permet crear nous formats amb els que ser més eficients i aconseguir grau d’interacció amb el consumidor. Si no funcionés seria un problema ja que la publicitat és la manera de rendibilitzar i comercialitzar la pàgina

– Donant una petita volta per Tuenti podem destacar la manca d’anunciants a simple vista. L’objectiu de Tuenti és no saturar als seus usuaris amb publicitat? Es tracta d’una publicitat més subtil?

Si, la publicitat que s’intenta fer és una publicitat no intrusiva. Els nostres formats no són convencionals sinó que hem intentat que siguin formats integrats dins el perfil de l’usuari mantenint una secció per cada cosa. Mantenir pura l’eina de comunicació (Tauló) és essencial.

– Moltes empreses han decidit tenir comptes a Tuenti per poder enviar sovint, entre els usuaris, missatges amb productes o ofertes per a promoure la seva empresa. És una forma de publicitat il·legal, però molt efectiva ja que va directament a l’usuari. Com lluiteu des de Tuenti contra aquest tipus de publicitat?

No deixem que es creïn perfils que no siguin de persones. Quan et comuniques en aquesta xarxa és amb altres persones. Qui abusa a nivell publicitari d’aquesta plataforma pot ser denunciat per altres usuaris. Aquest perfil denunciat arriba al departament de suport d’usuari i aquest s’encarrega de veure si aquest perfil és fals o, allò que està fent és improcedent. Llavors es decideix si es bloqueja i s’elimina el perfil d’aquest usuari o no.

– ¿El fet que només es pugui accedir a Tuenti mitjançant invitació és una de les maneres que té de demostrar la seva implicació amb privacitat?

Si, el fet que només es pugui accedir a ser usuari de Tuenti mitjançant invitacions, dóna un sentit d’exclusivitat. Tu ets qui manes, qui vols i decideixes qui entra al teu cercle d’usuaris afegits o amics.

– Tuenti ha sofert un canvi estètic recentment. Pots avançar-nos alguna novetat en quant a la proposta publicitària (o no publicitària) que vagi a portar a terme Tuenti als pròxims mesos?

Estem apostant fort pel vídeo, de fet és una plataforma que resultarà essencial al futur de la xarxa. També estem treballant en una nova secció per conèixer a quins dels events s’han afegit els teus amics i informar-te dels moviments dels usuaris afegits.

CARLOS FANECA SORIA

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: