Skip to content

“Un emprenedor ha de ser esbojarrat”

Març 10, 2010

Oriol Berenguer a les Jornades Blanquerna

Oriol Berenguer és llicenciat de la Facultat de Comunicació Blanquerna (FCB) 2ª promoció. Després d’acabar la llicenciatura va treballar en una multinacional durant uns anys i llavors va decidir seguir en solitari. Va crear una empresa de publicitat i, actualment, és el Director General de l’agència Arteria Comunicació en Salut. És una empresa de publicitat que treballa en el sector  de Health Care (de la salut, els medicaments, les farmacèutiques…).

– Quines són les principals característiques que ha de tenir un jove emprenedor?

Crec que les principals característiques que hauria de tenir un jove emprenedor són que tingui il·lusió per allò al que es vol dedicar, que sigui una persona pro activa i que sigui una mica esbojarrada  perquè per poder començar un nou projecte es necessita tenir un punt d’esbojarrat.

– Que s’ha de tenir en compte alhora de començar un nou negoci o de crear una nova empresa?

Principalment, s’ha de tenir experiència per no començar de zero. A més a més, durant l’adquisició d’aquesta experiència pots aconseguir futurs clients i contactes que et poden servir  per poder començar un nou negoci en un futur. Sobretot ho has d’aprofitar per fer contactes.

– Amb quines dificultats et pots trobar quan començes un nou projecte en solitari?

La principal dificultat seria a nivell econòmic. Per poder començar un nou projecte es necessita una inversió bastant forta a nivell econòmic. També és molt important tenir contactes ja que és molt difícil aconseguir nous clients. Per això s’han d’aprofitar tots els  possibles contactes  que puguis aconseguir mentre  comences en el món laboral.

– Quina seria la millor manera d’aconseguir un bon equip o un bon soci?

És molt difícil poder aconseguir un bon equip a la primera, però el temps et dóna l’experiència pa l’hora d’escollir el teu equip o el teu soci. Amb el temps veus amb qui pots encaixar i amb qui no. Quina persona et complementa millor per la feina que has de realitzar. Amb el temps, l’experiència t’ensenya a  triar a les persones que poden anar millor amb tu a l’hora de treballar en un projecte.

– Ens podries explicar la teva experiència com a emprenedor?

Ha estat una experiència molt positiva. Sempre havia tingut l’objectiu de començar un nou projecte jo sol muntant la meva pròpia empresa i la veritat és que si pogués la tornaria a repetir. És una experiència que recomano a tothom i crec que és molt enriquidora per tot aquell que la dugui a terme. La veritat és que per mi ha estat una experiència molt positiva.

– Com se’t va acudir la idea de començar un nou projecte en solitari?

Sempre havia volgut muntar una empresa i començar sol des de zero. Després de treballar uns anys en una multinacional, haver adquirit una certa experiència i haver aconseguit alguns contactes vaig decidir que era el moment de fer-ho i em vaig tirar a la piscina. La veritat és que mentre estava estudiant ja tenia aquesta idea de voler tenir la meva pròpia empresa, per no haver de dependre de ningú. Però crec que vaig triar el moment perfecte, després d’haver estat treballant una anys en una multinacional per poder saber com moure’m dins el món laboral.

– Quins projectes estàs portant a terme actualment amb la teva empresa?

En aquests moments estem duent a terme molts projectes. Un d’ells, per exemple,  tracta sobre el tema del ronyó, volen que es doni més a conèixer la nefrologia (que és una especialitat mèdica que s’ocupa de l’estudi de l’estructura i la funció renal). Un altre projecte és de San Miguel. Volen aconseguir que la gent vegi la cervesa sense alcohol com una beguda sana. Per això volen relacionar la cervesa sense alcohol amb les embarassades, ja que una dona embarassada sempre representa salut i benestar.

ELENA RAMON DONLO

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: