Skip to content

“El futur de les noves vies de producció i difusió audiovisual serà molt diferent que ara”

Març 9, 2010

Ferran Clavell, periodista i director de continguts de la CCRTV Interactiva ens explica  quin serà el futur de les noves vies de producció i difusió audiovisual.

-Vostè és director de continguts de la CCRTV Interactiva, una empresa de comunicació de la Generalitat de Catalunya que gestiona continguts audiovisuals interactius de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. Quina és la funció de l’àrea que dirigeix?

Sobretot la principal funció de la nostra àrea de continguts  és la de posicionar els mitjans que ofereix la Corporació amb els mitjans interactius, com poden ser Internet i l’entorn de la telefonia mòbil. Amb aquests mitjans des de la CCRTV Interactiva pretenem a més buscar noves oportunitats mitjançant la creació de nous serveis per aquests mitjans més específics.

-Quin va ser l’origen de la creació d’aquesta empresa?

Es va crear a finals de l’any 2000. Era una època on la CCRTV (ara CCMA), estava estructurada per TV3 i Catalunya Ràdio, però la part d’Internet era complicat impulsar-la des d’aquestes organitzacions perquè es centraven més en l’emissió de continguts per antena. Llavors per controlar aquesta vessant interactiva es va crear aquesta àrea nova, amb gent especialitzada i amb uns coneixements més intensos sobre aquests temes.

-Amb quins suports es poden seguir els continguts que s’ofereixen?

Ara mateix la majoria de la nostra activitat està a Internet, però a més tenim diferents portals mòbils a TV3,Catalunya Ràdio, Informatius… A més també tenim conveni amb altres entorns com poden ser els serveis interactius de la TDT, els continguts de 3alacarta a través del televisió i amb altres tipus de plataformes que vagin sortint com per exemple, els Media Center.

-A finals de l’any 2009  va sortir a la venda al mercat el Netbook de TV3, un ordinador portàtil bàsic de dimensions de baix cost que pertany a Televisió de Catalunya. Amb aquest nou producte a quina mena de continguts podem accedir?

Bé el Netbook de TV3, va arribar amb l’objectiu de posar el segell de TV3 i arribar a un públic diferent per poder-li oferir continguts d’aquesta televisió a través d’una eina pròpia i no d’una finestra com pot ser la ràdio, la televisió o el propi Internet. És un ordinador portàtil personalitzat, amb l’objectiu de no saturar l’usuari, equipat  d’un seguit d’aplicacions interactives que permeten a la persona  pugui gaudir de més de milers hores de vídeos  a la carta sobre continguts de TV3.

-Amb tots els serveis interactius que s’ofereixen des de la CCRTV Interactiva, creu que l’oferta multimèdia que s’ofereix al nostre país es prou extensa?

Penso que des de la CCRTV Interactiva estem fent  molts passos, cosa que podem considerar-nos com una empresa capdavantera a nivell europeu. Considero que el fet de ser una empresa pública fa que ens hàgim d’adaptar a tots els formats de producció i difusió audiovisuals que sorgeixin.

-Aquest any les XV Jornades Comunicació Blanquerna es titulen Aire Fresc!: Joves, emprenedors preparats per a liderar el futur de la comunicació. Pel que fa al tema de les noves vies de producció i difusió audiovisual, podem dir que els joves ho tenen més que après?

Segur que tenen un avantatge, ja que s’ho han trobat fet. A més l’increment de totes les xarxes socials en els últims anys ha fet que la innovació dels suports multimèdia sigui creada per un seguit de joves emprenedors, amb una finalitat  de descobrir noves vies.

-Pel que fa al món del periodisme, nosaltres estem fent un diari digital, la qüestió és que la premsa escrita està en perill, quina és la seva opinió sobre l’augment dels suports multimèdia  en els mitjans de comunicació?

Jo crec que està en perill tot el que no creixi, no només el paper sinó tots els mitjans de comunicació que no s’adaptin a l’oferta de formats que existeix. Un diari amb paper estarà en perill si no busca noves fórmules, com poden ser els formats digitals, per atreure als seus lectors. El mateix passa a la televisió,  si no es distribueixen els seus continguts per diverses plataformes es difícil que el mitjà evolucioni.

-Per últim acabi aquesta frase, el futur de les noves vies de producció i difusió audiovisual serà…

No crec que ningú ho sàpiga , però crec que serà  molt diferent que ara.

DAVID PRATS JIMÉNEZ

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: